Hulpmiddelen

Eén van onze doelstellingen is om ervoor te zorgen dat onze buurtbewoners zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen, mits aangepaste zorg en hulp. Hier vind je een overzicht van onze hulpmiddelen om je zelfstandigheid en zelfredzaamheid te behouden en te verbeteren.

 M.A.S: Mobiel AlarmeringsSysteem

M.A.S: Mobiel AlarmeringsSysteem

Met één druk op de knop je contactpersonen kunnen bereiken. Of een automatische herinnering ontvangen over een afspraak/medicatie die je moet nemen. Een mobiel alarmeringssysteem heeft heel wat mogelijkheden én kan in bepaalde gevallen zeker hulp bieden. Wij leggen je graag uit hoe en wat.

Voor meer info, klik op deze link: Mobiel AlarmeringsSysteem (M.A.S) Buurtzorg – YouTube

Contact

Per telefoon: 016 31 69 00
per mail: buurtzorg.MAS@zusters-berlaar.be

Hulpmiddelengids bij geheugenproblemen of beginnende verwardheid

Hulpmiddelengids bij geheugenproblemen of beginnende verwardheid

In deze gids vind je meer informatie over hoe je de thuissituatie optimaal kan aanpassen aan een persoon met geheugenproblemen of beginnende verwardheid en hoe je als familielid kan inspelen op de vele veranderingen die zich voordoen.

Deze gids is gratis in te kijken in het Buurtzorghuis tijdens de openingsuren.

Brochure veilig wonen

Brochure veilig wonen

In deze brochure vind je een schat aan informatie over inbraak- en brandpreventie. Zo ontdek je hoe je je woning optimaal beveiligt tegen diefstal of brand, aan wie je hulp en advies kan vragen en wat je na een effectieve brand of diefstal best kan doen. Deze brochure kan je gratis inkijken in het Buurtzorghuis tijdens de openingsuren.