Infomomenten

Familiegroep Dementie

Familiegroep Dementie

De Alzheimer liga Vlaanderen organiseert met de Familiegroep Dementie (regio Wiekenvorst) verschillende momenten van en voor mantelzorgers en familieleden van personen met dementie.

 

30 mei 2024

Als dementie op je pad komt, dan staat je wereld op z’n kop! Je verhaal kunnen delen met mensen die hetzelfde meemaken, kan een ongelofelijke steun zijn. Samen een activiteit doen, een infoavond bijwonen, tips uitwisselen. Eens lachen, je verdriet mogen tonen,… Dat kan tijdens onze familiegroep dementie. Tijdens deze familiegroep: ‘‘Dementie is meer dan ‘gewoon’ vergeten’ komt er een arts aan het woord en krijg je meer inzicht in het ziekteproces.

Wanneer: donderdag 30 mei 2024 van 19u00 tot 21u00

Inschrijven is verplicht! (014/ 27. 99 .80 of wiekevorst@alzheimerligavlaanderen.be)

Deelname is gratis!

Zitdag dienst ‘sociale voordelen’

Zitdag dienst ‘sociale voordelen’

Vanaf januari 2024 zal de dienst ‘sociale voordelen’ van Heist-op-den-Berg een zitdag houden in ons buurtzorghuis en dit telkens op de 2de donderdag van de maand (m.u.v. de schoolvakanties en feestdagen) van 13u30 tot 15u00. Je hoeft geen afspraak te maken, je kan gewoon langskomen!

Waarmee kunnen ze jou helpen?

-Hulp bij het aanvragen van tegemoetkomingen

-Hulp bij het onderzoeken van je rechten en sociale tarieven

-Aanvragen van een parkeerkaart

-European Disability Card

-Thuiszorgondersteuning, klus- en verhuisdienst,…

-Administratieve hulp

-Nood aan een babbel? Ze maken graag tijd voor jou!

(I.s.m. lokaal bestuur Heist-op-den-Berg)

Eerstvolgende is donderdag 9 juni!

Infomoment erfrecht en testamenten

Infomoment erfrecht en testamenten

Wanneer je overlijdt, bepaalt de wet wie jouw erfgenamen zijn. Maar je hebt ook een zekere vrijheid om de verdeling van jouw nalatenschap zelf in te vullen. Dat kan in een huwelijkscontract, door een schenking of met een testament.Over dat laatste gaat dit infomoment. Een testament opmaken is de beste manier om jouw nalatenschap te regelen zoals je dat wenst, maar er komt wel wat bij kijken. Op een heldere en verstaanbare manier neemt Natasja Vermeulen, notarieel jurist, je mee in de basisprincipes van het Belgisch erfrecht en het schenken met een testament.

Inschrijven is verplicht

wanneer

maandag 10 juni van 14u30 – 16u00

Infosessie ‘rouw en verlies’

Wanneer je iemand verliest van wie je houdt, verlies je meer dan ‘iets’ of ‘iemand’. Je verliest ook een stukje van jezelf. ”

‘Sterven’, in een verhaal of een film lijkt dat heel gewoon. Maar als er iemand doodgaat die je goed kent of waar je veel van houdt, hoe ga je dan verder met je leven? Rouwen doe je niet alleen als er iemand overleden is, maar ook als er bijvoorbeeld sprake is van echtscheiding, adoptie of verlies van gezondheid door ziekte. Verlies verwerken doet ieder dan ook op zijn eigen manier.

Wil je graag wat meer info over dit thema? Kom dan naar onze infosessie!

Deelname is gratis

Inschrijven is verplicht en kan nog t.e.m. 30 mei.

Wanneer

donderdag 6 juni van 14u00 tot 16u00