Over ons

Wij zijn Sieglinde, Karlien, Evy, Mieke en Sarah van het trajectteam “Buurtzorg Wiekevorst”. Wij willen als “Buurtzorg Wiekevorst” samen met jou zorgen voor een zorgzame buurt.

Het infopunt “Buurtzorg Wiekevorst” is er voor alle Wiekevorstenaren. Als je vragen hebt rond zorg of welzijn voor jezelf, je familie of je buur kan je bij ons terecht. Samen met jou zoeken we naar een oplossing. Ons doel is om kwetsbare mensen kwaliteitsvol in hun vertrouwde omgeving te laten wonen door samen op zoek te gaan naar de juiste zorg of ondersteuning. Dit doen we door samen te werken met heel wat partners, vrijwilligers en mensen uit je buurt.

De kracht van buurtzorg ligt erin dat het mensen samenbrengt. In buurtzorg kom je iedereen tegen, jong en oud, geboren en getogen in Wiekevorst of ‘eerder recente inwijkeling’, nood aan zorg en gezelschap of op zoek naar vrijwilligerswerk om iets voor anderen te betekenen, meer of minder welstellend,…

We heten je dan ook van harte welkom met elke vraag, suggestie, creatief idee of inbreng.

Het Buurtzorghuis Wiekevorst: een open huis voor heel Wiekevorst!

Het Buurtzorghuis Wiekevorst: een open huis voor heel Wiekevorst!

Buurtzorg Wiekevorst is gehuisvest in “Het Buurtzorghuis”.

Het Buurtzorghuis wordt recht tegenover het woonzorgcentrum gebouwd, tussen de kleuterschool en het huis van de zusters (nu het kinderdagverblijf).

Vanuit het Buurtzorghuis heb je een heel mooi zicht op de grot en de bomen voor de grot. In de eerste plaats willen we van ‘Het Buurtzorghuis’ een open huis maken voor alle buurtbewoners:  Een huis waar het leuk vertoeven is, waar iedereen zich welkom voelt en men gehoord en geholpen wordt.

Naast de thuisbasis van Buurtzorg Wiekevorst vind je in ons Buurtzorghuis ook een dagverzorgingscentrum en een lokaal dienstencentrum met een trendy koffiebar .

In het dagverzorgingscentrum kunnen personen met een beginnende zorgbehoefte terecht voor zorg en een leuke dagbesteding.